9. nov. 2016

Ved det godt – valget er frit og valget er mit, men nogen dage er der bare mere julefred i min krop end andre. Jeg ved ikke lige hvad det er, men i dag hersker der en vild restløshed i mig… Om det skyldes det amerikanske valg …  uforløst seksuel energi (uden der skal trækkes nogen paralleer ift. den nyvalgte præsident!!!), det danske valg til menighedsråds, eller det faktum at julen nærmer sig med hastig skridt og som bevis herpå, at vi her til morgen stod op til det smukkeste snedækket landskab?! Tja, det er jo så det store spørgsmål på denne november onsdag?

At give den ene eller anden udefrakommende begivenhed, person eller ting den “magt” over mig og mine følelser, det har jeg brugt mange terapi timer på at komme frem til ikke er sindsygt hensigtsmæssigt – for hvor forsvinder Tinna så hen og mine ønsker om julefred i egen krop og sjæl? Det svarer lidt til en hare der på en mørk aften fanges af lys keglerne fra en bil og bare pisker afsted i angst… uden nogen retning og 100% styret af frygt pga. de lys kegler der tilfældigvis ramte lige der.

Valget er frit og valget er dit!

Vi bombarderes med indtryk og muligheder 24-7  og vi skal efter bedste evne forsøge at agere mest hensigtsmæssigt i dette inferno af indtryk.  Jeg øver mig dagligt  i, at udefra kommende ting, mennesker og omstændigheder ikke ubevidst skal påvirke mig og min sindsstilstand. Kan man det? Ja, det er min påstand. Dermed ikke være sagt, at det er nemt.

Jeg anser mig selv for værende et  empatisk og optimistisk menneske, der nyder livet og forsøger at gribe de muligheder der kommer på min vej. Men jeg er også sådan en person, som opfatter stemninger i og omkring mig og  nogen gange alt for meget. Lader jeg udefrakommende stemninger og begivenheder styre mig  og fylde mit liv… hvordan skal jeg så kunne være mig og ikke mindst bevare julefreden i mig?

Jeg hverken kan eller skal lave om på andre, eneste jeg skal, er at vælge hvordan jeg vil reagere. Vi har altid et valg, og valget er frit… Det er jo det der er så helt unikt i lille Danmark, vi har et valg! Jeg kan ikke vælge hvordan den ene eller anden skal gøre eller ikke gøre… men jeg vælger frit hvordan jeg vil reagere og agere. Jeg vil ikke fanges af lyskegler og spurgte af sted i frygt eller lade rastløsheden tage over.

Helt naturligt

Det er en naturlig del af mig (og alle andre) med frygt og rastløshed som en del af livet og det er helt ok, men skal ikke fylde hver en celle i min krop. Det er ganske givet hensigtsmæssigt, at haren løber så den ikke bliver kørt over, at vi reagere hvis vi bliver udsat for fare, men er det tilfældet? 

Når jeg  “rammes” af rastløshed og julefreden til trods for et snedækket landskab ikke er fremherskende i mig, tja, så vælger jeg, at gøre noget helt andet end det planlagte og så observere hvad der sker i mig. Det er min erfaring, at flytte mig fysisk, flytte fokus i tankerne eller være fysisk aktiv – det gør en positiv forskel for mig!

Jeg møder ofte folk der siger .. “det kan du jo sagtens gøre / sige med dit job / liv”?! Eneste svar på det er at valget er dit og valget er frit!!! Første skridt på vejen er, at blive opmærksom på, hvad der sker i/med dig, så kan du derefter vælge hvad du vil med det. Så hvad vælger du Julefred, lyskegler eller noget helt 3.? Uagtet hvad så vær dit valg bevist – valget er det er dit og frit og kun dit!!!

Glædelig dit valg dag!

-Tinna

 

Valget er frit, valget er dit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons