10. feb. 2019

“At opbygge relationer i en given sammenhæng til andre mennesker”

Netværk er ja, hvad?! Spørger man Wikipedia, får du følgende svar; “at opbygge relationer i en given sammenhæng til andre mennesker“.

De erfaringer jeg dele i dette indlæg er med baggrund i netværksmøder med præcis det formål at opbygge relationer. Så langt så godt! Jeg er helt med på at netværk er meget andet end, men i dag er det der har mit fokus, så hvis du har lyst til at høre mine tanker i den retning, så læs gerne videre.

Stiller store krav

Jeg bruger rigtig meget tid på, at møde hver enkelt medlem i mine netværk, fordi vi i vores netværksgrupper  fordi vi præcis søger at repræsentere det danske erhvervsliv bedst muligt. Dvs. alle typer virksomheder og personer, det stiller store krav til alle.

Noget af det der går igen uagtet om jeg taler med mine medlemmer, holder foredrag eller i en helt 3. sammenhæng taler med gode mennesker, så er der 3 områder som går igen, og dem vil jeg naturligvis gerne dele med dig. Hvis det kan inspirer dig, så er det dejligt, eller hvis du bliver påmindet om noget du måske allerede godt ved… uagtet hvad brug det til hvad du vil og kan.

Netværkserfaringer:

1. Humør

Ja, det siger vel sig selv tænker du måske. Og ja, hurra hvis det er tilfældet. Men ikke desto mindre så er det ikke altid det jeg møder rundt omkring til forskellige netværksmøder.

Jeg tror overhovedet ikke det er bevidst at nogen kan virke lukkede og måske lidt negative, rigtig mange mennesker har det som en “overlevelses strategi” når det er i en ukendt / ny situation.

Så beslut dig for at møde op med højt humør og åbent sind når du skal til netværksmøde. Også selvom det regner, er mørkt og ja, hvad der ellers måtte være af ydre omstændigheder som du ikke kan ændre på.

Og så bliver jeg nød til lige at påpege en ting, jeg oplever at rigtig mange er af den overbevisning at de er åbne og positive, men det faktisk ikke er det omgivelserne oplever. Så spørg og ja, bevidstheden kan alene flytte rigtig meget.

DO IT! Bevar den gode julestemning hele året.

2. Ingen som dig

Ja, det er der o heller ikke noget nyt i, der er en som dig. Men det betyder så også at der KUN er en der opfatter verden og andre personer og situationer som dig.

Når man så mødes med mennesker med forskellig erhverv, baggrund, alder, erfaring, persontyper mm. så er det at kommunikation kan være en svær størrelse. Når der ingen er som dig, så gælder det selvfølgelig også for alle du møder på din vej. Selvfølgelig er der interesse fællesskaber og arbejds fællesskaber og ja, familie fællesskaber.

Familie fællesskaber selvom vi har samme forældre, så kan vi være som nat og dag, eller ægtefælle, vi har skabt en familie og alligevel så ved vi lige så sikkert som “amen i kirken”, at den anden part IKKE er som dig eller kan læse dine tanker for den sags skyld.

Det mest fantastiske er også at der er “ingen som dig”… du er unik, og du er dig … og det er præcis dig du har at byde ind med i en relation, så ha’ endelig også det baghovedet.

3. Lyt

Vi er alle optaget af vores egen lille verden, og ofte endda meget navlebeskuende. Jeg er helt med på at det IKKE gælder dig, men måske har du engang til et netværksmøde mødt en som talte og talte og talte om dem selv og deres forretning?!

Vi opbygger ikke relationer ved envejs kommunikation og ja, der er en grund til at vi har 2 øre og en mund! Og ja, klart det er som med alt andet det skal være oprigtig, være oprigtig interesseret i at høre om den anden person og dennes virke.

Spørg ind med “HV”-spørgsmål som ex.:

  • Hvor kommer du fra?
  • Hvem er din største inspiration?
  • Hvad gør dig glad?
  • Hvorfor lige dig?
  • Hvordan er du kommet hertil?
  • Hvornår kan jeg høre mere?

Det kan være meget grænseoverskridende for mange at tale med fremmed mennesker og derfor støtter man sig til en indøvet elevatortale  se eksempler her.   Det kan være super at have gjort sig nogle tanker, men aller bedst er at være der og så lytte … jeg lover dig, de fleste vil faktisk rigtig gerne tale om dem selv og du kan heldigvis også tale om dig selv bedre end nogen anden … for der er ingen som dig.

Hvis du møder op til netværksmøde hvor alle andre er i godt humør, er bevidst om, at der er ingen som dig og derfor gør sig umage og som oprigtig har lyst til at lytte til dig… Ja, så er jeg ret sikker på, at det vil være et aldeles fremragende netværksmøde, men på den anden side, måske er jeg alene med den… for der er jo ingen som mig 🙂

Du er altid velkommen til at kontakte for uddybning – eller mentor forløb – læs mere her.

-Tinna

TOP 3 netværkserfaringer
TOP 3 netværkserfaringer

TOP 3 netværkserfaringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons