12. nov. 2016

Min fantastiske søn Thomas bliver 13 på tirsdag … og dermed må han blive en del af Facebook verdenen? Såvel hans far som jeg har holdt hårdt på, at Facebook har vedtaget at man skal være 13 for at bruge det, så derfor har han ikke adgang til Facebook, men det har han på tirsdag!!!

Han har allerede frabedt sig at jeg skriver om ham… så det er min sidste “chance”, han ønsker ikke at være en del af mit liv på de sociale medier og det vil jeg således efter bedste evne søge at efterkomme. Han er selvsagt en stor del af mit liv, mine bekymringer og det der generelt rører sig i mit hoved…  Så det bliver et kompromis! Jeg skriver om mit liv, men uden billeder af ham!!! Gad vide hvordan så den anden vej?!

Hvordan bevares juleglæde med en teenager og social medier?

Hvorfor nu det? Kan jeg ikke bare efterkomme hans ønske? Jo da, men eftersom jeg meget gerne vil dele stort og småt og udfordringer i mit liv på bloggen her så han en naturlig stor del af det.  Han er uden tvivl en stor del af min daglige juleglæde, men må også indrømme en stor del af mine julebekymringer!!! Jeg kan faktisk huske da jeg selv var 13 og SHIT … det ønsker jeg ikke han behøves at gennemgå!!! Ved det godt han må gøre sig sine egne erfaringer.

Da jeg var 13 fandtes sociale medier ikke – og det er bare en anden virkelighed (og sådan var der sikkert noget da mine forældre stod og kiggede på min som 13 årig og overvejede hvordan det overhovedet skulle kunne lade sig gøre!), måske er det mig der har det sværeste ved det faktum, men ikke desto mindre er der flere og flere sager, hvor de unge mennesker bliver forulempet af denne vej, og det er bare ikke en verden jeg kan rådgive med egne erfaringer i. Så hvad gør man så? Gode råd og erfaringer modtages gerne. 

Juleglæden

 Juleglæden skal bestå og hos os har julemanden været en fast bestanddel af julen… og vi har haft mange snakke om hvor pakkekalendergaverne kommer fra og det er ikke fra Facebook!!! Her kommer de fra julemanden, men efter aftale med julemanden så er det undertegnede der hjælper til. De familier hvor der ikke er ressourcer til at forældre hjælper til, der er det julemandens opgave… det er jo præcis meningen med julen. Julen skal bibringe glæde om det er via pakkekalender eller sociale medier eller noget 3. så skal glæden spredes.

Så tirsdag den 15.11 så kan Thomas være online på Facebook og så må vi se hvad det bibringer af spændende snakke… Uagtet hvad så skal det ikke ødelægge juleglæden. Jeg elsker de sociale medier og de muligheder der er for at brede gode budskaber. Jeg har valg,t at jeg aldrig går i diskussion på disse medier, uagtet hvor uenig jeg måtte være. Det er for mig et sublimt medie til at formidle mine juleglade budskaber.Mit håb er bare at han og alle andre bruger disse medier positivt!

… og af hele mit julehjerte tak fordi du læser med og alle jer som bidrager til at sprede det positive budskab.

Ha’ en glædelige dag på de sociale medier med teenager eller ej…

-Tinna

PS! Har du set konkurrencen på Facebook – her det er ægte julekaffeglæde!

Og ja, forresten dagen i dag var så dagen hvor jeg hoppede i havet!!! Den 12. november 2016 i Vejle Fjord… FOR VILDT … KOLDT men mega fedt!!! Værst var det at skulle stå i det kolde sand og forsøge at tørre fødder så strømperne kunne komme  på igen…  Tak Sanni!

Sociale medier, teenager og juleglæde (og vinterbadning!!!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons