24. apr. 2018

Egentlig kan du jo ikke svare på det selv, men prøv alligevel at tænke over det. Hvor meget er du værd/hvad koster du på en skal fra 1-10 MED dit netværk, og tilsvarende hvor meget er du værd på en skala fra 1-10 UDEN dit netværk?

Her tænker jeg jo selvsagt ikke som menneske og din berettigelse på denne jord der er vi alle lige meget værd! Det jeg oplever er at jo bedre / aktivt (ikke nødvendigvis større) netværk du har / er en del af, jo mere er du værd og/eller jo mere koster du.

Hva’ vil du, hvis det var dig?

Tænk lige situationen igennem – hvad vil du, hvis det var dig? Du ser et opslag på LinkedIN, det er 2 forskellige profiler du er linket op med, der har lavet opslag med enslydende indholde. Begge 2 spændende profiler og sammenlignelige.

Den ene har brugt en del tid gennem sin karriere på, at opbygge og pleje sit netværk, den kandidat har hjulpet det der har været muligt, har bidraget med sparring, åbnet døre, været synelig på de sociale medier (så længe det har været en mulighed).

Den anden profil, præcis som den første er rigtig god til sit felt og super dygtig, men har først sådan for alvor fået øjnene op for netværk efter han/hun stod i en situation (job, familie, virksomhed etc.) hvor behovet for hjælp var konkret… 

Begge lavede opslag, som de fleste af os nok har set på et tidspunkt på LinkedIN a la “Kære netværk, nu er det min tur til at spørge om hjælp… jeg har brug for bolig, job, sparring etc.”  Gad vide hvem af disse der fik mest hjælp? 

Ikke noget nyt i det – overhovedet.

Det er ikke nyt eller revolutionerende i det – overhovedet … men ikke desto mindre så oplever jeg, altså jævnligt, at der til stadighed er personer der først når de står i en konkret situation med behov for netværk rækker ud.

Og jeg forstår det simpelthen ikke.

For det første forstår jeg ikke hvorfor man ikke har lyst til at hjælpe, før man selv står i en situation hvor behovet for hjælp er til stedet, er det et fag vi skal have på skoleskemaet? I disse forhandlingstider, så kunne det måske være en mulighed?! Hvor er næstekræligheden forsvundet hen?

Hvad jeg tilgengæld godt kan forstå er, at præcis den type personer siger … “Det der LinkedIN / netværk det virker ikke… ” NO SHIT SHERLOCK … ???

Så grib det nu … det satans netværk

Så ja, lige en opfordring herfra … “Så grib det nu… det satans netværk…” Og ja, ja det kan være noget af en overvindelse for nogen, grænseoverskridende… men Hey, så spørg, vi er faktisk nogen som med den største glæde i verden vil dele, guide step by step…  Du skal jo “bare” finde din vej…

IKKE fordi du bliver mere “værd”, men fordi livet bliver mere værd at leve… 

HUSK “Livet er relationer, resten er bare detaljer”…

Forårstanker om livet og netværk

-Tinna

 

 

På en skala fra 1-10…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons