Hvilken netværkstype er du?

Her tænker jeg ikke på hvilken netværk du måtte passe til… men hvilken persontype du er ift. at netværke. Der er rigtig meget fokus på hvad og hvordan du skal agere ift. at netværke. Og der hersker ingen tvivl om, at det er en god idé, at møde forberedt op til diverse netværks arrangementer, receptioner etc. At have tænkt på din “elevatortale”, men hvis alt dette bliver udenadslære, så tror jeg overhovedet ikke på noget af det og “virkningen” udebliver.

Vi skal i langt højere grad være autentiske, være os selv og det kræver selvsagt at vi ved hvem vi er?! Dermed kan vi også bedre begå os i diverse netværks arrangementer (og i andre sammenhænge og relationer). Så lad os i første omgang tage udgangspunkt i Ekstrovert og Introvert.

Introvert og Ekstrovert 

Det er den i min termonologi den overordnede dimension der viser hvorfra du henter din energi primært. Den ene er ikke “bedre” som netværker end den anden, vi skal blot vide hvilken.

Bliver du fyldt med energi ved at være sammen med andre mennesker, ved at tale og handle så kaldes det Ekstrovert. Hvis du derimod primært finder energi i dit eget selskab, ved tænkning, refleksion med andre ord den indre verden, så kaldes det Introvert.  Begge typer er gode netværker hvis de har lyst til det og her kommer lige en kort beskrivelse af begge, så kan du måske kende dig selv mere i den ene end i den anden type…

Netværkstype

Tænk i denne sammenhæng på du møder op til netværksmøde i din netværksgruppe, du er sammen med en gruppe mennesker hvor I har tillid til hinanden og du føler dig godt tilpas, går du så derfra med mere energi end da du kom? Selvom det er verdens bedste netværksgruppe så vil du som Introvert bruge energi på at være der og som Ekstrovert vil du bliver fyldt op med mere energi. 

Dette er naturligvis i meget overordnede termer, men ikke desto mindre meget god viden, at have om dig selv såvel som resten af netværksgruppens medlemmer. Hvis du eksempelvis er ekstremt ekstrovert og dermed faktisk undre dig over hvorfor der sidder folk som ikke byder ind i samme omfang som dig, som måske er lidt mere tilbageholden mm, ja, så kan det jo skyldes at de er introvert og dermed lige tænker sig om en ekstra gang inden han/hun byder ind.

Og derfor er det præcis at det er så vigtigt at vi er der alle typer fordi vi alle kan byde ind med noget forskelligt!

Ekstrovert:

  • Social – taler meget – når de taler, er det altid der er tænkt inden – taler for at tænke, meget aktivt kropssprog.

Introvert:

  • Privat – er mere stille – udtrykker ikke altid deres tanker i tale – tænker før de taler – mere lukket kropssprog.

 

Ingen facitliste – test dig evt via jobindex persontypetest.

Der er som i alt andet her i livet ingen facitliste på netværkstyper. Og begrebet netværk er jo også en diffus størrelse. Men det jeg kan forholde mig til lige umiddelbart, er mine netværksgrupper. Her er formålet at opbygge gode langvarige relationer, med tillid og ordentlighed, og jeg siger det bare, modsat af hvad mange tror så er der en overvægt, af det vi kalder introverte. 

Netværk er for alle der har lyst.

Og du skal være så hjertelig velkommen til at besøge et af mine netværk.

 

 

 

Simple Share Buttons