12. jan. 2017

Netværk – er som en (jule)fest..

det summer rundt omkring der er taget hul på et nyt år og netværkene i alle deres farver og former, er klar til nytår og nye relationer… og jeg glæder mig præcis som et lille barn glæder sig til juleaften…

Og så var det jeg kom til at tænke på, at netværk uagtet form er præcis som alle andre former når mennesker mødes. Om det er til familiefesten eller til bestyrelsesmødet i badmintonforeningen mm.

Håbe på det bedste…

Hvis det eksempelvis er en familiefest vi tænker på, så er der sikkert gjort sig rigtig mange tanker fra de(n) der skal afholde denne fest, hvem skal inviteres, hvordan skal invitationen se ud, hvor skal festen afholdes, farven på dug og servietter, blomster dekoration, menuen (skal det være en 3-retters eller buffet?), beklædning og ja, naturligvis drikkevarer (skal det være champagnefest eller cocktail eller?)?

Når der er gjort sig tanker omkring alt dette og sikkert en del mere… ja, så kan man som vært bare læne sig tilbage og håbe på det bedste?! At dem som man har ønsket at invitere til dette arrangement også har tid, lyst og mulighed for at komme.

Dem der takker ja, til denne fest kan have mange forskellige årsager til det, men nu er der bare at vente og se… Den eller de der har inviteret kan fortsætte alle forberedelserne og det samme kan de inviterede. Måske er der nogen der skal ud og kigge efter nyt tøj til festen, måske skal der bestilles en frisørtid, der skal findes ud af en gave som gør en positiv forskel og måske er personlig og ja, måske indkøbt efter en fremsendt ønskeseddel… Måske skal der planlægges en eller anden form for underholdning, en tale eller hvad der nu måtte være passende.

Dem der forestår festen, vil når de har overblikket over dem der har takket ja, til at deltage gøre sig tanker om hvordan en evt. bordplan skal se ud, skal det være parvis, eller han og hunkøn hver for sig eller en helt 3. mulighed? Hvem kan ikke sidde ved siden af onkel Jørgen eller måske endnu mere hvem kan sidde ved siden af ham osv.

Et eller 2 glas vin for meget

Så kommer selve dagen, og værten har gjort det bedste … der er levende lys på bordet, friske blomster i vaserne, en aftale med catering firma eller restaurant, så der er dejlig mad i vente. Der er gjort sig de bedste forberedelser til, det hele afhænger af hvordan gæsterne vælger at bidrage til festen.

Kommer gæsterne i højt humør, måske medbringende en eller form for underholdning, har set frem til at være i godt selskab, spise dejlig mad og måske ja danse eller hvad der nu er af muligheder. Kommer gæsterne der imod efter at have tilbragt turen dertil i en bil hvor bølgerne er gået højt, hvor gaven er købt i 7-11 på vejen der hen pakket ind i det der nu var af muligheder,  og de bedste intentioner om at få skrevet en personlig tale, ender ud med at efter at have indtaget et eller to glas vin for meget bliver en pinlig affære af en såkaldt “tale” der både bliver langtrukken og dissideret dum, og de andre gæster sidder tilbagelænet og stikker med rynken på næsen til maden og levner ikke mange positive tilkendegivelse omkring dette eller vinen eller tjeneren eller ja, noget som helst – gad vide hvilken fest du helst vil til?

Hvor heldig har man lov til at være?

Jeg ved godt hvilken fest jeg helst vil til… og ja, jeg skal overhovedet ikke gøre mig bedre end nogen anden, jeg er også mødt op til en fest, hvor jeg havde gjort alle en tjeneste ved at blive hjemme…

Jeg er bare så heldig, at når jeg møder op til de netværksmøder som jeg faciliterer (toastmaster), ja, så er det lidt lige som en fest, hvor langt de fleste har forberedt sig og møder op med en positiv indstilling og en glæde til, at skulle være i ikke bare godt selskab, men også hvor alle har muligheden for at gøre en positiv forskel nogen gange bare ved sin blotte glade tilstedeværelse…

Derfor er det lidt lige som juleaften hver dag i mit liv… hvor heldig har man lov til at være… jeg kan ikke gøre andet end af forsøge at stille de bedste rammer til rådighed og gøre mig umage og ja, glæde mig…

Hvilken fest vil du til?

-Tinna

Netværk … det er som en julefest? Eller er det bare mig der har fået julekuller i januar???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons