8. dec. 2016

Vi kender det nok, de fleste af os… at miste fodfæste for en stund (citat der i folkemunde skulle være fra Søren Kirkegaard – det kan jeg så afkræfte – læs mere her). Men ikke desto mindre, så er det et fænomen der er kendt af mange. Det er for mig en helt naturlig del af det at leve. Dermed ikke være sagt, at det ikke gør noget ved mig som måske er lidt uhensigtmæssigt, eller ihvert tifælde ikke det klogeste på lang sigt.

I en tid hvor jeg bliver udfordret på det ene eller andet område og det føles lidt som frit fald i krop og sind, så er der en række mønstre og reaktioner som uagtet hvor uhensigtsmæssig de måtte være, der nærmest på autopilot sætter igang,  der er “frit fald” og det føles angst provokerende men også flyende og frit.

Min puls stiger, det kan være super hensigtsmæssigt, at pulsen stiger hvis der er noget reelt at frygte – vores krop er så snedigt indrettet, at adrenalin pumpes rundt i kroppen og vi dermed med kan yde ekstraordinært for en stund – specielt hvis vi bliver jagtet af noget som er livstruende. Min krop kan bare ikke kende forskel på om det er tanker om noget jeg frygter eller en reel livstruende situation (bliver kørt ned af julemandens kane). 

Step 1 & 2

Mit hjerte slår helt vildt, tankerne kører i ring i hastig fart,  jeg spiser sukkerholdig mad og sover meget let… jeg har med tiden lært symptomerne at kende, og de er mega uhensigtsmæssig på andet end meget kort bane. Så hvad gør jeg så?

 1. step er at blive opmærksom på hvad det er der sker… at hjertet nu i et par dage har slået meget hurtigt… at jeg fylder mig med underligt mad og sover utrolig dårlig = mega træt => mere sukker osv.

2. step for mig er at acceptere at det er sådan det er lige nu.. uagtet det er december eller ej og at julefreden burde sænke sig over mig … så må jeg “bare” acceptere at det ikke er tilfældet … kender du noget i samme stil?

Hva’ så?

Jeg er så heldig, at være omgivet af en del meget forstående og kærlige mennesker som vil mig det bedste. Step 3 er at italesætte det overfor disse fantastiske mennesker, hvad der sker – og det enestående er at vi faktisk er rigtig mange som gerne vil hjælpe alt hvad vi kan.  Alene at tale / skrive om det betyder at jeg i langt hjøre grad er i stand til at nyde det frie fald og beholde troen på at der er noget enestående i vente … 

Det er præcis hvad der er – og ikke mindst hvad jeg håber for dig – at dine julemirakler / ønsker bliver opfyldt og at du vil nyde dine frie fald og rejsen som er selve livet… Når HC Andersens’ citat – “At rejse er at leve… bruges,  så menes der i min optik, at rejsen er selve livet… nyd turen  / rejsen og se ikke bare frem til destinationen… den kender vi alle…

Ha’ en fantastisk flyvende december dag – med barne tro på julemanden og alt andet dejligt du måtte ønske…

-Tinna

At miste fodfæste for en stund…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons