7. nov. 2016

Jeg glæder mig i denne tid… og nu er det lige om snart … faktisk allerede nu. I den forgangne weekend er der taget hul på de første julemarkeder og det er og bliver bare noget ganske særligt. Jeg har haft fornøjelsen en enkelt gang at være med til at arrangerer og forestå et julemarked og det var sindsygt meget arbejde, men hvor var det bare hyggeligt og jeg gør det til hver en tid igen… Det er fantastisk, alle uden undtagelse glædes i den mørke tid, med samvær, mad og hygge – det er jul.

Julemarked

Hvad er det vi synes der er så fantastisk præcis ved julemarkeder? Der er jo markeder hele året, men der findes jo ikke på samme måde påske og pinse markeder … så hvorfor julemarkeder? Er det bare for at forbruge? Tja, ikke for mig. Der er en ganske speciel stemning på et julemarked stort som småt. Har du eksempelvis oplevet Hamborg ved juletid? Det er tæt på lykken. De kan bare det der – hele byen emmer af hygge og masse vis af boder med den tyske udgave af gløgg, vafler og ALT andet hvad julehjertet måtte ønske.

Vi kan også her hjemme og flere og flere dukker op og der er tilmed butikker som bliver lavet om til et sandt juleeventyr – sidste år havde jeg fornøjelse, med en veninden af at opleve Jul på Krusmølle – se her. Det kan jeg varmt anbefale til alle der bare har en smule nisseblod i årene. Her er noget for alle og ikke nok med det omgivelserne er som taget ud af nisseland. Og mon ikke det bliver til et besøg i år igen?!

Juleby

Tønder langt langt mod vest på det danske landkort, markedsføre sig som juleby og hatten af for dem. Allerede nu er julelysene tændt i gader og stræder. Det store juletræ på torvet er på plads og alle boderne står klar til at tage imod. Så tag konen, kæresten, børnene eller dig selv i hånden (lidt bøvlet men alligevel) og oplev den helt fantastiske stemning i Tønder eller en af de andre eventyr der bare står og venter på dig. Oplev den særlige stemning og lad julefreden sænke sig hos dig og dem du har kær. Det er det julen handler om.

Femina har lavet denne fortryllende julemarked oversigt – se her – som måske kan være til inspiration til hvor årets julemarkedtur skal gå hen for dig?! Kender du til et julemarked eller måske en by som er ganske særlig jule fantastisk – så del det endeligt på tråden her, så vi sammen kan sprede det gode budskab. Denne blog har nisseblod og der er plads til alle store som små juletiltag i det ganske danske land.

De varmeste julemarked tanker på en rigtig kold november mandag, hvor vi i Fredericia havde fornøjelsen af årets første sne.

-Tinna

 

Julemarked – hvad synes du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons