6. nov. 2016

Der er så meget jeg ikke ved… og skønt at muligheden for at opdage nyt er en del af livet. I dag blev jeg gjort bekendt med at man den 1. søndag i november tænder  et lys for alle dem der i indenværende år er gået bort?! Var du? Og hvor kommer det lige fra? Det er beskrevet næremere i linket her fra Danmarks Radio, og min holdning til det? Tja, hvis det giver værdi for nogen så er det alletiders, men hvorfor nu lige blogindlæg om det? At tænde lys for nogen der har været eller er, det giver mening i en mørk tid.

Som de fleste ved, så tror jeg på julemanden og alt det gode i julens budskab, og mig bekendt er det ikke umiddelbart, en trosretning der er registreret i Danmark, og heller ikke behov for at det bliver det, men at vi vil tænde et lys for hinanden det er en rar tanke, ikke bare den første søndag i november, men 365 dage om året, det er min tro og mit håb. Den danske folkekirke og mine tanker om denne, ja, så må det vist blive et særskilt blog indlæg på et senere tidspunkt. Med en søn der i foråret 2017 påtænker konfirmation, så har vi haft mange gode snakke her hjemme omkring det område… En time af min søndag formiddag blev således brugt i Egeskov kirke – og med deraf følgende stof til eftertanke…

Søndag formiddag

Jeg havde allernådigst fået lov til at følges med Thomas i kirke, så tak fordi jeg måtte stå tidligt på denne søndag – løbe de 5 km som stadig ikke kan løbes på under en ½ time SUK – for derefter at få liv en dreng som i den grad læner sig kraftigt op af teenager livet… med ALT hvad dette indbefatter, er sikker på der kommer mere herom!!! Så ja, jeg har været i kirke her søndag formiddag, og endda en fyldt kirke og det var faktisk det faktum, at den var fyldt der undrede mig og derfor hjem og undersøge det her med Allehelgens lidt nærmere. 

Men afsted det kom vi, omend humøret var alt andet end julevelsignet…Vi fik ved ankomst til kirken på denne regnfulde søndag (nogen steder i lille Dannevang er de velsignet med den første sne), udleveret et A4 ark med et billede og tekst (de I skal se på billedet øverst i indlægget her), sammen med den mere obligatoriske samlebog.

Lys og håb

Det der umiddelbart fangede min opmærksomhed var ikke teksten om sorg, men billede malet af René Holm, en kunstner jeg har fulgt gennem de sidste knap 20 år og ikke bare det, jeg er så heldig at have et par af hans tidligste værker hængende. Pudsig sammentræf, jeg kommer i Egeskov kirke for første gang og præcis den dag med billede af René Holm som omdrejningspunkt for dagens gudstjeneste der omhandlede sorg, håb og lys, store emner… som vel hos de fleste sætter tanker igang.

For mig er det hele essensen af livet, via min tro på det bedste i julens budskab nemlig lys og håb! Så længe vi har håb, så er der liv, mister vi af den ene eller anden årsag, for en stund håbet, så vil livsglæden / juleglæden være forsvundet samme sted hen. I sådanne stunder har vi alle brug for nogen der kan være vores lys, for mig er det ikke Gud eller tilsvarende der giver mig håbet tilbage.

Det er de folk jeg har omkring mig, dem som rummer mig på godt og ondt, som altid står klar til at lyse for mig, som den mest naturlige del og at jeg ligeledes kan være lys for dem, når mørke stunder fylder i deres verden. Det er en naturlig del af livet, at vi oplever sorg og mørke og skal finde vejen tilbage – det er efter min bedste overbevisning faktisk det livet handler om – små og store stunder!

Så til dig fra mig denne første søndag i november Allehelgens dag; Jeg håber, at du og dit liv er fyldt med håb og gode mennesker. At dine øjne er fyldt med lys og funkler som  stjerne på en frostklar nat. At din krop bobler af juleglæde og håb, så smittende og livsbekræftende, at det spredes som ringe i vande, så både dig og alle i din nærhed ikke er i tvivl. At når mørke stunder fylder i dit liv, så er mit håb, at nogen i dit nærvær vil  lyse på din sti og I sammen finder præcis jeres vej.

De varmeste søndagstanker

-Tinna

 

Det var jeg da ikke lige klar over… søndagstanker…

2 kommentarer

  • lise Rind siger:

    Tak Tinna for din fine blog og på den måde er Vi Håbet – eller lyset ;O)
    Hvor tilfældigt eller ikke , at Rene Holm har rørt os begge- ligesom han sikkert har rørt mange…, God aften, Håb og lys – lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons