1. mar. 2017

Det er såmen ikke noget nyt … men ikke desto mindre så undres jeg til stadighed – hvorfor? Om det er årets første officielle forårsdag eller juleaften… lidt tanker på årets første forårsdag om hvorfor? (Billedet af glaskunst bare for blikfang og fordi jeg er helt tosset med den).

Hvorfor?

Ex. hvorfor booker du bord på en restaurant – inviterer måske en kær med… du vælger det aktivt og helt selv hvor, med hvem og hvad du vil spise og alligevel er der gud hjælpene mig nogen der møder op og som det første spørger “kan jeg blive mæt af det her?” Eller noget i den stil.

Jamen, hvorfor??? Hvorfor vælge den restaurant, med den menu og ja, så stille spørgsmålstegn som det første man ankommer? Det er ikke kun i mine mange år med ex.mand i restaurantions branchen hvor jeg er stødt på denne (i min optik) underlig adfærd.

 

Om det er kandidater

I min tid som Branch Manager i vikar og rekrutteringsbranchen, hvor vi interviewede rigtig mange kandidater, så kunne jeg opleve præcis det samme. De har søgt en opslået stilling, de er udtaget til samtale, typisk med en telefonsamtale inden den personlige samtale, og når de så ankommer til samtalen så kunne et af de første spørgsmål være er du helt sikker på at du ikke har noget bedre til mine kvalifikationer…. Jamen, hvorfor??? Hvorfor bruge tid på at søge (ja, ja ved godt man skal, men det kan gøres så man ikke er i tvivl om oprigtigheden i ansøgningen). 

Eller medlemmer for den sags skyld

Der er langt imellem dem i mit nuværende virker, men ind imellem så møder jeg jeg det og må til stadighed undres… det er jo præcis samme tilgang, der er ingen tvang, de kan frit vælge at sige nej tak, men et ja forpligter… så hvorfor melde sig ind i et forretningsnetværk, sidde med armene overkors og åbenlyst klage over, at der ikke kommer noget forretning…

Så flyt dog fokus fru Hvalkof … det er jo op til dig selv!

Jamen så er det nok ikke lige her du skal være… den kandidat jeg skal finde job til eller den gæst jeg skal give en hyggelige gastronomisk aften / oplevelse… uagtet hvad så er det i alle sammenhænge det samme – du får hvad du giver…  og så priser jeg mig lykkelig og er dybt taknemmelig for, at jeg selv kan vælge når jeg står op hver morgen… og lave lige det jeg har ønsket mig af julemanden… det er da lidt som et julemirakel også på årets første forårsdag… og så er det jo forresten op til mig selv at se alle de andre glade, taknemmelig og åbne gæster, kandidater og medlemmer…  LET GO!

Ha’ en glædelige 1. forårsdag

-Tinna

Men hvorfor? Og så på årets første forårs dag…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons