18. nov. 2016

Hvad er licens? Ja, hvad er det egentligt for noget?  Og hvad har det med julehygge at gøre? Tja, ikke umiddelbart den store sammenhæng?! I går aftes spørger Thomas mig; “hvad er licens?”  Og ja, hvad er det for en størrelse…? Han havde læst og hørt om hende den 14 pige der har fået gang i en spændende debat omkring licens og Thomas er helt i tråd med hende … det bør afskaffes! Uagtet hvor god en udsigt så giver licens i hans verden ikke mening.

Youtube

I går tilbragte jeg det meste af dagen i HUSET i Middelfart, hvor jeg havde den udsøgte fornøjelse, at blive lidt klogere på Youtube.   Videofabrikken v. Henrik Brændgaard forsøgte med stor ekspatise at guidede os rundt i denne for nogen af os fagre nye verden. Ikke at jeg ikke kender til Youtube, men jeg var slet ikke bevidst omkring omfanget. Både af muligheder men også antallet af brugere.

Og hvad har det med licens at gøre? Præcis det hele! Lige nu kører der TV reklame med noget i retningen af “Licens det er noget vi gør sammen”. Og da jeg havde Thomas’ alder, der var det pejlevognen (kan du huske det?) der blev lavet skræmmekampagne omkring. Dette er ikke et blog indlæg for og imod licens. Men blot min refleksion efter i går først at have brugt dagen på Youtube for efterfølgende, at blive spurgt af min 13 årig søn (som jeg anser for værende rimelig velinformeret om hvad der rør sig i samfundet) – “hvad er licens?”

TV

Thomas ser aldrig TV, medmindre jeg “tvangsindlægger” ham til at se noget sammen med mig… ellers sidder han med Ipad og vælger præcis det han har lyst til at se, når han har lyst. Det er Streaming eller Youtube mm.  Mens sidder jeg med mit ca. 25 år gamle B&O TV og ser det nogen har valgt, jeg kan se (dog skal siges, at jeg selv har valgt min kanalpakke – selvom det jo også er forhånds bestemt hvordan de sammensættes). Og jo, jeg har dog den mulighed, at jeg kan optage noget af det på forhånd valgte og se det når det passer mig bedre… så meget er jeg da med…

Julehygge

Det jeg vil sige med dette – er at hvis julehyggen skal bevares i det danske samfund, så er jeg ret sikker på, at hverken TV reklamer med “Licens det er noget vi gør sammen” eller genindsættelse af pejlevognen (selvom det kunne være ret morsomt, om ikke andet end i en julekalender som det onde) så tror jeg  at “posen skal rystet lidt mere”.  

Og ja, ja jeg er helt med på, at mine valg er mine ift. TV og at der findes andre muligheder, men ikke desto mindre så er det sådan mit TV liv er i skrivende stund og jeg er ret sikker på at jeg ikke er den eneste, ellers så tager jeg det med! Jeg tror simpelthen ikke på, at Thomas’ generation vil acceptere, at de ikke selv kan vælge…

Dermed ikke være sagt at DR1 ikke har en berettigelse, jeg tror bare ikke at den nuværende kommunikationsform ift Licens og dermed deres berettigelse i nuværende form har gang på jord?! Jeg tror ikke på, at med de tilbud der allerede i dag findes, at Thomas’ generation så vil læne sig tilbage og være lige så passive i deres valg som undertegnede.

Men det er jo bare mig og mine licens julehygge tanker på denne fredag, weekenden før 1. søndag i advent 2016. Under alle omstændigheder ønskes du en rigtig dejlig julehygge fredag –  om det er noget vi gør sammen eller ej…

-Tinna 

 

Hva’ er udsigten ift. licens og julehygge her i landet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons