23. feb. 2018

Sad den anden aften i sofaen og ved et tilfælde og så DR2 … og var lige stoppet op ved “Husker du…1985”  Og egentligt ikke fordi 1985 var et specielt skelsættende år for mig … Jeg var 13 blev 14 år i 1984 altså præcis samme alder som Thomas Arthur (min fantastiske søn) er lige nu og derfor var det lige pludselig lidt ekstra sjovt at se “Husker du… 1985”

Det er altid sjovt at se den påklædning og ja, jeg kan ved gud godt huske det … så meget har min hjerne ikke taget skade. Det er faktisk fra omkring den tid jeg kan huske. Jeg kan ikke huske særlig meget fra min tid før jeg var en 12-13 år – hvornår kan du huske fra? Jeg synes egentlig det er lidt underligt, hmmmm nå men det var ikke det det lige skulle handle om denne gang.

1985

Det var vel lige omkring kartoffelkuren, og det væltede ind for alvor fra det store udland, eksporten vil ingen ende tage, herunder den gul walkman fra Sony (tror jeg nok var det omkring). Jeg kan huske jeg første en blå meget kedelig udgave, men mit helt store juleønske var den gule fra Sony, og den fik jeg  WOW det var vildt! Jeg havde den med overalt. Det var præcis den følelse jeg sad med mens vi så programmet.

Det der dog slog mig aller mest ved det program, hvor der var en del klip med Kim Schumarcher. Manden som i den grad blev kendt for “hurtig snakkeren”… og det var han virkelig også. Jeg husker det tydeligt, det var altid sjovt at se de programmer han var med i eller vært for. Det skete noget i et helt andet tempo end det vi var vant til, og bestemt også på en måde som ikke tidligere var set, ikke hvad jeg kan huske i hvert tilfælde.

Det er fuldstændigt vanvittigt!

Det jeg vil frem til med alt dette flash back, var så men bare at Thomas og jeg kom til at snakke om at det overhovedet ikke var hurtigt TV eller tale de programmer som Kim var med i. Det er jo fuldstændigt vanvittigt at tænke på, at vi i dag faktisk taler og agere i det tempo som var TOTALT overdrevet i 1985! Så tør jeg da slet ikke tænke på hvordan vi skal agere om 30 år?!

Måske er det der for at vores kroppe og hjerner ikke kan følge med? Det går ALT for hurtigt … hele tiden over alt!!! Det tænker jeg, men hvis jeg spørger Thomas så synes han jo, når vi ser andre klip af TV fra tilbage i tiden, så er det jo provokerende langsomt  WHAT?! Jamen hvad er det for et tempo… Jeg tænker hvis jeg fra 1985 kigger 30 år tilbage til 1955, ja, så var der 100-vis af ting er var anderledes og vi levede på en ganske anderledes måde, men var der så stor forskel i tempoe, hmmm? 

Tror altså der er noget om det … tempoet skal sættes ned, vi skal ikke nå det hele på den halve tid, heller ikke selvom vi med nutidens elektronik kan det, så kan krop og sind ikke følge med, eller måske er det bare mig der er blevet rigtig gammel?!  Bestemt ikke utænkeligt?!

Fredags solskins tanker om det diffuse begreb tid… og nostalgiske tilbageblik på et tid som var … (Fååååååk jeg er gammel…)

Jeg glæder mig i denne tid.

 

KYYYYYYS (og gør det bare langsomt …)

Tinna

 

 

“Husker du…1985”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons