6. jan. 2017

Velkommen 2017 – og rigtig godt nytår til dig! Og lad mig bare starte med at være helt ærlig… hvor svært kan det være? Ikke fordi jeg vil starte året med en skideballe, sur mokke eller noget 3. i samme genre … men for f….. altså … 

Ja, ikke bare en enkelt ting som afsted kommer denne frustration her som starten på det nye år… eller tiden med en masse positiv energi og nytårsforsæt og tro på alt det bedste… men så lad os da bare sige, at jeg startede ud med alt det jeg bare ikke ønskede, ville eller på nogen særlig julehygge agtige… (til trods for vi stadig har juletræet med sin pynt i stuen og kun størstedelen af julepynten ellers er nede (men ikke på loftet endnu – når det nok inden november)). 

UGE 1 2017 – hvor svært kan det være? 

Nå, men lad os da bare sige det som det er … og tage udgangspunkt i den “hvor svært kan det være?” episode, der kun har med mig selv at gøre… Starter uge 1 med at have så ondt i hele mit skelet, at jeg faktisk ikke engang kan skrive på tastatur ej heller tlf. SHIT og dertil også så træt som et alderdomshjem og ja, en del mere som jeg ikke vil trætte dig med … men altså ikke ligefrem på toppen … og det der er så total tåbeligt i denne sammenhæng er, at jeg ved det udemærket godt – det behøves slet ikke være sådan!

Jeg mangler big time D- vitamin … og det er efterhånden knap 10 år siden jeg fandt ud af, at min krop ikke kunne det der. Så hvor svært kan det være at indtage det i pilleform? Ja, en stor opgave for mig tilsyneladende … Og jeg er ikke den eneste i lille Dannevang der er udfordret på det område … måske ikke at glemme at tage pille… men hvor kroppen ikke magter det med D vitamin…

Det er ikke bare får man de voldsomme fysiske smerter… der er også ret meget psykisk påvirkning ved mangle af det. I et land hvor så mange bliver diagnosticeret med depressive lidelser og vi samtidig ved, at der for rigtig mange kan være udfordring specielt i vinterhalvåret med D-vitamin niveauet  og at der er en dokumenteret sammenhæng mellem disse faktorer – så er det til stadighed mig en gåde hvorfor ikke flere bliver undersøgt? Økonomi???

Gør det … jeg lover dig du vil ikke fortryde det!

Jeg ved godt, at jeg 365 dage om året skal tage tilskud … så hvor svært kan det være? Svært… men her fredag aften i uge 1 – første uge i 2017 med indtagelse af høj høj dosis – er jeg endelig klar til at skrive uden store smerter. Så skal mit jule- og nytårsønske til alle være spis D-vitamin… og bevar juleglæden også i januar… Har du erfaring med samme eller gode råd så del endelig.

Resten af de “hvor svært kan det være episoder følger…” Rigtig glædelig første fredag i 2017

-Tinna  

Helt ærligt … hvor svært kan det være?

1 kommentar

  • Birthe Hahn siger:

    Har lige læst din nytårshilsen. En øjenåbner af format, måske vi lige skal tænke på D vitamin også 🙂 Tusind tak skal du have!

    Og så et rigtigt godt nytår 2017 til dig og dine – I fortjener det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons