29. jan. 2019

Hvor nem er du at hjælpe?

-tirsdags tanker af Tinna Hvalkof

Ja, hvad er det for et underligt spørgsmål? I et samfund hvor ensomhed er et issue og hvor det i hvert tilfælde i rigtig mange år har været forbundet med en eller anden form for status, at have travlt, at være så efterspurgt at “man” simpelthen ikke kan nå det hele.

Aldrig før været så mange ensomme. Det er vel stadig tabubelagt af føle sig ensom?! Men jeg har prøvet af følge mig virkelig ensom også blandt mange mennesker, så det er ikke antallet af mennesker det handler om, men hvilke mennesker, sådan er det i hvert tilfælde for mig.

Der er også stor forskel på at føle sig ensom og være alene. Jeg er rigtig meget alene qua mit erhverv. Jeg har ingen kollegaer, jeg møder ind til hver dag, men jeg føler mit ikke ensom af den grund. Jeg har rent faktisk følt mig meget ensom på en stor arbejdsplads, med masser af søde kolleger, men hvor jeg på ingen måder var et match hverken i faglighed eller socialt og der kunne jeg virkelig føle mig ensom.

Det er ikke fordi vi på nogen måde skal være ens i faglighed, eller alle mødes til yoga hver tirsdag aften, for ikke at føle sig ensom i fællesskabet. Måske for mig er det helt tilbage til folkeskoletiden hvor jeg blev mobbet ret intensivt de første 4-5 skoleår, og den følelse af at være udenfor den tror jeg helt sikkert sidder så dybt i mig, at jeg i mange tilfælde inden jeg overhovedet er kommet ind i fællesskabet, har valgt det fra af frygt for ikke at passe ind – der er skrevet rigtig meget omkring dette læs evt. her

I dag er jeg 100% klar over de mekanismer der er på spil i mig, og jeg øver mig hver dag i at spørge om hjælp i fællesskaber, fordi jeg gerne vil. Men kun i de fællesskab så jeg virkelige har lyst til. Ensomhed fylder for rigtig mange og jeg håber at kunne være med til at sætte fokus på at hjælpe og række en hånd ud også til dem der måske ikke er så gode til at spørge om hjælp – læse mere om hvordan her

Så for at svare på det spørgsmål jeg startede ud med at stille; “Er du nem at hjælpe?”

Så nej, eller jeg er blevet væsentlig bedre, men hvis ikke jeg selv ved hvad jeg gerne vil have hjælp til og giver udtryk for det, så er det jo svært at imødekomme for andre.

Min erfaring er ikke på nogen måde at man behøves at have været mobbet som barn for at have svært ved at spørge om hjælp, det var bare min historie og jeg vil altid gerne høre din.

-Tinna

Ensomhed kontra alene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons