12. mar. 2017

Der ikke sker meget i mit juleliv… det er selvvalgt stille og roligt med en søn på 13 og en hund i sin bedste alder… ja, og når jeg så sidder her og kigger tilbage på en helt almindelig weekend som den ofte ser ud for os her i Bøgeskoven… så involverede den ny indkøbte sko med alarm, en bil der pludselig har blinkende lamper i instrumentbrætet (og nej jeg har ikke sat katastrofeblink til ved et uheld) og den skønneste forårs sol på terrassen ved lillesøster i Klampenborg, og det er bare lørdag! Så helt julestille er det vel ikke?!

Tror nu det er ganske normalt i familien Danmark … der skal besøges familie og venner, der skal shoppes lidt nyt til foråret og ja, nydes de første solstråler hvis og når muligheden byder sig… og selv om min bil kun lige har rundet 80000 km og så ja, så kan det jo også drille… på en mørk motorvej ved Middelfart/Strib en lørdag aften / nat efter turen frem og tilbage til det nordsjællandske, om det er drillenissen eller bare mekanik – tja, det må juleguderne vide…

SOFA & JULEFRED PÅ EN MARTS SØNDAG …

Og hvad så …. med det? Egentligt ikke så meget andet end, at ved siden af alt det, så er der også lige gåture med hunden, lidt rengøring, madlavning, vasketøje mm … og alligevel så er jeg virkelige dårlig til at kaste min krop på sofaen og nyde det… Jeg er blevet væsentlig bedre med alderen til det end tidligere, men det falder mig altså stadig ikke naturligt…

Ex. i eftermiddags efter en skøn dag i går lørdag og fejre lillesøsters fødselsdag, ja, så stod den på håndboldkamp og vi skulle være i hallen kl. 10.15 og var hjemme kl. 13.40, så lidt mad og derefter en fantastisk skøn gåtur med veninde og hund på et par timer ved vand og skov og den smukke sol… og så var jeg faktisk lidt mat i betrækket… da jeg landede hjemme og havde hængt vasketøjet op… og besluttede mig for at sofaen og jeg skulle være venner en times tid .. istedet for fakturaskrivning som egentlig var planen.

Dårlig samvittighed – gider du lige…

Og så er det det kommer snigende … den dårlige samvittighed… og ja, jeg kan nærmeste blive lettere sindsyg af den… faktisk så meget, i eftermiddags at julefreden fuldstændig forsvandt og efter en god halv time rejste jeg mit legeme og iførte mig træsko og en beskære saks og gik i haven og klippede en del af roserne ned… (ingen fakturaskrivning)… og beder nu til at der ikke kommer mere hård nattefrost … men hvad sker der lige… ?

Hvorfor kan jeg ikke bare slappe af og nyde det og læse Hella Joofs bog som ligger og venter på at blive læst færdig? Hvorfor er det at julefreden ikke lige sænker sig over mig… jeg har observeret at der kan jeg virkelige lære noget af mange af de hankøns væsner jeg kender… og jeg mener jeg vil virkelig gerne lære at kaste mig på sofaen med det eneste formål at lade julefreden sænke sig over mig… uden at det skyldes sygdom, tømmermænd eller noget i den kaliber … Hit me julefred … hvordan gør jeg?

Mange ønsker og tanker om julefred i krop og sjæl på en forårs søndag i Bøgeskoven.

-Tinna

 

Bil med blinkende lamper, alarm og sko og ja, forår i Klampenborg…

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons