15. jun. 2017

Det tager ikke meget mere end 5 minutter… og alligevel så kan jeg ikke rigtig finde ud af det… Altså en lille pause ind imellem. Jeg bruger rigtig meget tid ude blandt fantastiske mennesker i de netværksgrupper jeg har fornøjelsen af at facilitere … men endnu mere tid hjemme foran PC’en alene – det er på ingen måde nogen klagesang… og jeg har fra start da jeg kastede mig ud på dybt vand som selvstændig (og mor,  hus og bilejer) lovet mig selv, at tage de der famøse 5 minutters pause ind imellem, for at bevare den gode julestemning, lige meget hvor presset jeg måtte være – eller måske endnu mere vigtigt hvis jeg føler mig lidt presset.

Jeg har ingen kollegaer i dagligdagen og det kan jeg ind imellem godt savne (selvom jeg faktisk har det ubeskrivelig godt i eget selskab!!!), og som en slags erstatning og ikke mindst gode ved at være selvstændig og arbejde hjemmefra, så var en af de ting jeg virkelige så frem til, at kunne gøre noget af alt det andet jeg også holder af, som middagslur i solen, hjemmebag, koge saft, gå en ekstra lang tur med hunden, klippe julehjerter mm.

5 minutter – mere tid tager det faktisk ikke.

Nogen gange er det faktisk bare 5 minutter der skal til, bare lige for at slippe tasteturet og i stedet for at tjekke facebook ol, ja, så gør det dog fru Hvalkof… således gjort!

I dag da klokken ikke engang var 7, var jeg igang med at skære rabarber .. de sidste fra haven var plukket og der skulle laves rabarber saft… De er så simpelt, at jeg bare kan undres over hvorfor jeg ikke har gjort det før… men engang skal jo være den første. Så kl. lidt i 7 fik jeg skåret rabarber, blandet sammen med vand, sukker og en lækker vaniliestang, så stod det og hyggede mens jeg ordende morgenmad og madpakken til Thomas. 

Da Thomas var sendt godt afsted til skole, så var næste punkt på agendaen (puha det er hårdt program) det den obligatoriske morgentur med hunden… og når jeg ikke er afsted til netværksmøder kl meget tidligt (så bliver turen knap så eksotisk), så tillader jeg mig den luksus, at gå en tur til vandet (ca. 5 min herfra) og nyde den smukke sommer morgen ved det i dag helt havblik stille vand… det tager lidt mere end 5 minutter. 

Hyldeblomst saft som erstatning for kollegaer?!

På vej hjem plukkede jeg en posefuld hyldeblomst… for det er fast tradition her i husstanden, at så snart der er mulighed for det og hylden blomstre så skal vi have hjemmelavet hyldeblomst saft. Det tager faktisk  ikke meget mere end 5 minutter… En stor gryden med 1½ liter vand, citronsyre og rigelig med rørsukker koges op og i med citronskiver og hyldeblomst og og 3 dage på køl, så er der sommer på flaske. Det kan faktisk blive til 2-3 gange vi kan nå at lave sådan potion pr. sæson. Inspiration til opskrift fundet her , alle tiders inspirationskilde!!!

I dag måtte det lige vente lidt. Da jeg kom tilbage fra gåtur, havde jeg en bunke mails og telefonopkald der skulle klares… men så var der tid til en lille pause. Måske her hvor jeg, hvis jeg havde kollegaer, ville have hentet en kop kaffe og lige sludret på vejen tilbage til skrivebordet.. men i dag blev det til hyldeblomstsaft in the making i stedet for kollegahyggesnak… LOVE IT!!! 

Jeg glæder mig i denne tid..

Ville bare lige give dig 5 minutter til at gøre / lave præcis det du har lyst til lige nu… uagtet hvor du er eller hvad der er i vente.. gør det, det kommer tifold tilbage…  Og du har 5 minutter, måske kan du ikke lave hyldeblomstsaft, men så find på noget andet som gør dig glad! Der er så meget sjovt som ikke engang tager 5 minutter – har jeg ladet mig fortælle!!!

Happy 5 minutter til dig fra mig!

-Tinna

 

5 minutter … hverken mere eller mindre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons