28. jul. 2017

14 dages ferie – det er vildt opreklameret!!! Hvad snakker hun nu om? Har har lige været på 14 dages ultimative paradis ferie Unawatun på Sri Lanka, med enestående strande, temperatur og selskab … what not to like – ren julehygge??? (Ja, altså ud over den flyvetur fra Colombo til Dubai – hvis ikke du har læst om den så her?) 14 dage uden at skulle vaske tøj, gøre rent, lave mad, slå græs og luge ukrudt, arbejde mm. Bare stå op og iføre mig bikini, indtage frisklavet morgenmad i selskab med påfulge, aber og varaner under palmernes skygge, det er der bestemt heller ikke noget, at sætte en finger på. Uden tvivl en ferie som Thomas og jeg altid vil kunne huske for en masse gode oplevelser meeeeen…

HOLD NU OP…hvor er julehyggen?

Inden vi kommer dertil…. HOLD NU OP… hvor er det bøvlet, med det der ferie – altså ikke meget julehygge i det… sorry men det er det altså… Flybilletter skal bestilles (ja, ja det kan jeg nok lige overskue, men mest fordi jeg fik kvalificeret hjælp af vore gode venner som inviterede os med til paradis). Vi skal flyve fra Hamborg, det betyder der jo også skal  være en eller anden form for transport til Hamborg fra Bøgeskoven. Og når man som jeg ikke kan køre i tog (ja, ja det er en helt anden historie som muligvis bliver taget op på et andet tidspunkt), ja så må det jo være køre selv til Hamborg, ja, så skal bilen jo holde et sted (og gerne i nærheden af lufthavnen), mens vi er i paradis. Så der bliver bestilt, købt og betalt for P-plads – tjek så er det også på plads igen med hjælp fra sagkyndig ekspertise!

Hvad så så er det jo bare at pakke kufferten dagen før afrejse og lige sørge for at der er vasket og klar til det. Det kan jeg nok overskue?  Men nej, nej… når man skal til paradis, så skal der søges visum (jo jo så vi har stempel i passet nu), og det kunne jeg altså ikke selv finde hoved og hale i, igen måtte jeg ty til ekspertbistand – TAK, tør ikke tænke på hvis ikke det havde været en mulighed?!

TYFUS, BLODPRØVER OG VAND

Men så er det bare at glæde sig… knap nok, der er jo noget med, at de har en anden bakterieflora, så til læge med os. Vi skal have en kur mod Tyfus (der skal indtages 14 dage op til afrejse). Lægen gør os ligeledes opmærksomme på, at vi under ingen omstændigheder må drikke vandet fra hanen, ej heller bare til at børste tænder i,  vi skal også lige tænke over når vi spiser frugt, at det er skrællet, og måske ikke så god en idé med skalddyr!!! Okay okay, det er forstået … og forresten –  hvad med vaccine? Tja, det kan der vel være noget om… og når man som mig, ikke bare vil vaccineres bare for at blive det (ja, ja … men det er min holdning og den dialog kan vi også gerne tage) men  tja, så betyder det blodprøver, som sendes til undersøgelse for hvorvidt det overhovedet er nødvendigt med vaccine! Det kræver bare lige et kald til lægehuset en uges tid senere, for at få svar. Svaret er vi skal IKKE vaccineres … ikke flere læge besøg, så er vi ved at være klar til afrejse?

Nææææææ ikke helt, for da jeg 14 dage før afrejse, får taget mig sammen til at komme på apoteket (ja, ja det kunne jeg naturligvis have indkøbt tidligere, men det var så ikke sket), viser det sig så, at sådan en Tyfus kur ikke er noget der er på lager og kan ej hellere leveres før til august (ja, der er vi forhåbentligt hjemme igen – uden tyfus?), hvad gør vi så? Den søde farmaceut kontakter producenten, der heldigvis har 2 kure liggende, som de kan have hjemme dagen efter, dog med udløbsdato den 31.8  (men der skulle de jo også gerne have været igennem vores kroppe?). Så mig på apotek igen dagen efter og igang med tyfus kur – eller hvad vi nu skal kalde den. Og så har jeg slet ikke skrevet om myggespray (malaria, denga og bare den helt almindelige som er MEGET sulten) samt arsenal af bakteriedræbende gel, tabelletter til forebyggende for maveonde etc. der skulle erhverves.

GUL, BLÅ ELLER NOGET HELT 3.?

Så er vi ved at være klar til at læne os tilbage og glæde os til en uforglemmelig tur til paradis!  Hmmmmm ikke helt… der er jo også noget med forsikring… hvad nu hvis der sker noget (gud forbyde det) og vi skal på sygehuset eller noget i den stil?? Ja, så fat i GF Forsikring og når jeg alligevel har dem i tale, så må jeg jo hellere høre om bilen er forsikret hvis der sker noget ifm. parkering i Tyskland, for slet ikke at tale om evt. uheld under transport?!… Så med en rejseforsikring der dækker hele verden på plads og gennemgang af alle husstandens andre forsikringer, så mangler vi da bare lige det der med sygesikring, blå og gul eller hvordan er det nu lige det er? Altså når vi er i Tyskland, så skal vi have det blå og bruge det hvis der skulle ske noget, eller … Tja, er faktisk i skrivende stund ikke helt klar over hvad og hvornår… men nu er vi jo også hjemme fra paradis igen og fik heldigvis ikke behov for noget hverken til mennesker eller bil – TAK!

INDBRUD OG PARADIS

Nu er vi klar til paradis… men hov hvem passer hund og hus mens vi er afsted. Ja, hunden den har aldrig været i pension og har en størrelse, så det ikke bare lige er hvem som helst der ønsker at have selskab med den i 14 dage (og forresten heller ikke hvem som helst jeg vil give lov!!!). Og ja, i disse tider med frygtelige historier om indbrud, mens man er i paradis, ja så kan tanken alene da få lidt af paradis stemningen til at fordufte, så hvad gør jeg så?

Vel finder egnede kandidater, til at varetage rollen som hund og hus passer og 1000 tak for hjælpen… Nu er det nu… og ja, hold da op vi bestilte flybilletterne i efteråret 2016 og nu er det faktisk juni 2017 og vi skal afsted…. meeeeeen vent lige … det er jo vanvittigt hvad der er af arbejde, der bare lige SKAL klares, inden man (læs: jeg) sådan kan lukke ned i hele 14 dage… der skal løbes rigtig stærkt… det er lidt som om verden går under,  hvis ikke jeg når at blive færdig med det hele inden 14 dage offline (ja, ja det er mig selv – I know … men ikke desto mindre tilfældet ….).

OG SÅ LIGE DET SIDSTE (tror jeg nok…)

Og så lige en sidste ting… kommer jeg i tanke om… hvad nu med bilen (ja, jeg skal kun køre til Hamborg, meeeeen hvis ikke der er olie på (og hvad der nu ellers skal på sådan en), ja, så kommer vi jo ikke engang til Hamborg… så meget for den paradis ferie… Så det skal da også lige tjekkes, men nu er vi klar … tirsdag morgen den 27. juni bliver det sidste pakket i kufferten, bilen pakkes og vi drager afsted til paradis – og ingen tvivl om at Sri Lanka er et besøg værd… meeeeeen 

Så var det jeg kom til at tænke på, at sådan er der nok mange der har det ift. forberedelse op til jul… og derfor ikke synes jul er så fantastisk som jeg gør… så næste gange (om nogle år) når vi skal til et andet paradis end Bøgeskoven .. så vil jeg forsøge, at få juleglæden ind i så meget som muligt af det op til ferien, præcis som til jul, det er jo det, det  handler om?!

Glædelig jul i juli til dig i dit paradis og de varmeste paradis tanker 

-Tinna

14 dages ferie – det er vildt opreklameret…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simple Share Buttons